Νίκος Ν. Λυγιδάκης BDS (UK), MJDF (RCS), MPaedDent (RCS), Dr.Dent (UCL)

Ειδικός Παιδοδοντίατρος

Ο Νίκος Ν. Λυγιδάκης εργάζεται στην Αθήνα στο Ιατρείο Λυγιδάκη με αποκλειστική απασχόληση στην Παιδοδοντιατρική. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2011.

Το 2017 ολοκλήρωσε τριετές κλινικό και ερευνητικό διδακτορικό πρόγραμμα στην Παιδοδοντιατρική (Doctor in Dentistry) στο νοσοκομείο Eastman Dental Hospital του University College London, έχοντας λάβει το 1ο τιμητικό βραβείο ειδικευομένου. Επίσης ολοκλήρωσε επιτυχώς και την ιδιαίτερα απαιτητική εξέταση για Membership of Paediatric Dentistry στο Royal College of Surgeons of England που είναι η κρατική εξέταση ειδικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πριν την ειδίκευση του εργάστηκε για δυο χρόνια στο NHS σαν γενικός οδοντίατρος και στη συνέχεια για έναν χρόνο σαν Senior House Officer στο τμήμα στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου John Radcliffe στην Οξφόρδη ολοκληρώνοντας έτσι και τις απαιτήσεις για την εξέταση Membership of the Joint Dental Faculties του Royal College of Surgeons, υποχρεωτικό πτυχίο για την εισαγωγή σε κρατικό πρόγραμμα ειδικότητας.

Έχει δημοσιεύσει 11 εργασίες σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά και έχει κάνει 22 ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντιατρικής Εταιρείας και της European Academy of Paediatric Dentistry. Το Μάιο του 2019 του απονεμήθηκε το ‘EAPD AWARD for Clinical Cases Poster Presentation’ για τη μελέτη ‘Multidisciplinary approach for the management of two cases with gemination and complicated fusion of maxillary central incisors’ που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του 11th EAPD Interim Seminar.

Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον περιλαμβάνει τα οδοντιατρικά βιοϋλικά και τη κλινική αντιμετώπιση του οδοντικού τραύματος και των συγγενών οδοντικών ανωμαλιών.