Κωνσταντίνα Χατζηδημητρίου DDS, MSc (Oral Biology), MSc (Paediatric Dentistry)

Ειδικός Παιδοδοντίατρος

H Κωνσταντίνα Χατζηδημητρίου εργάζεται στην Αθήνα στο Ιατρείο Λυγιδάκη με αποκλειστική απασχόληση στην Παιδοδοντιατρική από το 2012.

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών το 2012 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Το διάστημα 2013-2015, μετεκπαιδεύτηκε ως υπότροφος του ΙKY στο πρόγραμμα Βιολογίας Στόματος στην Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο και αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα». Το 2015-2019, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Παιδοδοντιατρικής στην Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό «Άριστα». Το 2021-2022, συμμετειχε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Μεθοδολογία Ιατρικής Έρευνας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με βαθμό αποφοίτησης «Άριστα». Tον Ιανουάριο του 2023, επίσης ολοκλήρωσε το πρόγραμμα συνεχιζόμενης οδοντιατρικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης “Minor Tooth Movement for the Advanced General Practitioner”. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Εργαστήριο Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής, στην Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, της European Academy of Paediatric Dentistry και της International Association for Dental Research. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 συνέδρια και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης με πάνω από 60 ελεύθερες, αναρτημένες ανακοινώσεις και εισηγήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει 12 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίου ενός βιβλίου και έχει συγγράψει 3 διπλωματικές εργασίες. Έχει βραβευτεί με 3 ερευνητικά βραβεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το ερευνητικό και κλινικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει τους ειδικούς ασθενείς, τις οδοντικές ανωμαλίες, τις θεραπείες πολφού νεογιλών και μονίμων δοντιών και την οδοντική διάβρωση.